UNIVERSITATEA „OVIDIUS” ÎŞI BATE JOC DE STUDENŢI ŞI ANGAJAŢI

Senin ca o zi de… vară (deşi suntem în plină iarnă!) rectorul Universităţii „Ovidius” a anunţat: „Cursurile se reiau! Marea majoritatea a studenților a revenit din vacanță”. De mâine, miercuri, 11 ianuarie, când este anunţat pentru judeţul Constanţa, începând din noaptea aceasta – COD PORTOCALIU DE NINSORI ŞI VISCOL.

Biroul de presă din UOC a transmis însă:

„Universitatea „Ovidius” din Constanța informează, având în vedere că în cele două zile în care au fost suspendate cursurile marea majoritate a studenților din județ și județele învecinate au revenit în cămine și a faptului că ne aflăm în perioada de desfășurare a colocviilor, cursurile încep mâine, 11 ianuarie 2017, cum anunțasem anterior.

Asigurăm studenții care nu pot ajunge la activitățile didactice că vor avea posibilitatea să-și reprogrameze colocviile, iar absențele nu vor fi cuantificate”.

Dacă situaţia nu ar fi atât de dramatică ar fi de tot râsul deoarece:

 1. Înţeleg că actuala conducere a făcut… prezenţa în căminele studenţeşti şi a aflat că „marea majoritate” (expresia este folosită în comunicatul UOC) a studenţilor din judeţele învecinate aflate, evident, şi ele sub acelaşi cod portocaliu – se află deja în… oraş.
 2. Dacă studenţii sunt prezenţi… cum de nu se cuantifică absenţele?
 3. Cum se poate ajunge în spaţiile Universităţii pentru că drumul până la intrarea în clădirile UOC sunt… blocate? Pentru că nu au fost deblocate, evident.
 4. Presupunând că, după mari eforturi, se poate intra în clădiri ce temperatură este în aceste clădiri în situaţia în care pe durata vacanţei acestea nu au fost încălzite? Dacă îmi amintesc bine şi sigur îmi amintesc, nici înainte de vacanţă nu era căldură în UOC iar atunci erau afară 4 sau 8 grade Celsius. Azi, la -10… câte grade sunt în clădirile administrate de conducerea UOC. Nu vorbesc de birourile celor din conducere. Vorbesc despre sălile de curs. Despre studenţi, despre cadrele didactice care nu au funcţii şi aer condiţionat, despre personalul administrativ şi auxiliar.
 5. Având în vedere că anunţul UOC face trimitere la perioada actuală ca fiind de colocvii, nu pot să nu mă întreb de ce alte universităţi din ţară ce se confruntă cu aceeaşi problemă, au găsit soluţii iar Ovidius nu poate…
 6. În privat, am primit multe mesaje de la cadre didactice care mi-au sesizat absurdul situaţiei dar şi faptul că în toată nebunia acestei hotărâri, există cu siguranţă interese… financiare ale conducerii actuale. Să îşi poată justifica salariile incredibil de mari pentru o instituţie ce nu îşi poate plăti nici măcar factura la căldură.
 7. Tot prin mesaje private am aflat că sunt profesori ce au spus studenţilor să rămână acasă având în vedere situaţia de urgenţă existentă.
 8. Sper să nu am dreptate şi acum iar această decizie fără susţinere logică să nu fie… anulată.

Afirm cu tărie că acestă decizie este o bătaie de joc la adresa studenţilor, cadrelor didactice, personalului administrativ, tehnic şi auxiliar.

Prin aceasta s-a ajuns la cota maximă a bătăii de joc. Şi, desigur, puteţi înţelege de ce Ovidus a ajuns în faliment. Pentru că cei care decid îşi bat joc de toţi ceilalţi.

Nici măcar nu mi-aş fi permis să gândesc la o aşa măsură în mandatul meu. Ar fi însemnat să îmi bat joc de proprii copii.

 

PS1: Este sigur. Rugină a venit. Studenţii… oare au venit?

PS2: În situaţia de faţă, Rugină este depăşit de situaţie. Absurditatea hotărârii nu îi aparţine. Vinovaţi sunt cei din jurul său. El este doar o simplă marionetă. Păpuşarii îşi fac treaba.

PS3: În Cadrul Comandamentului de Iarnă reunit azi la Prefectura Constanţa s-a hotărât ca şcolile şi universităţile să rămână închise.

PS4: Materialul a fost redactat în urma mesajelor primite de la studenţii din Senatul UOC. Vă asigur că nu îi cunosc.

Posted in Fără categorie

17 thoughts on “UNIVERSITATEA „OVIDIUS” ÎŞI BATE JOC DE STUDENŢI ŞI ANGAJAŢI

 1. Profesor says:

  Aveti totala dreptate domnule Rector este o maxima indiferenta si bataie de joc fata de studenti si de cadrele didactice. Ar trebui ca cei 90% dintre cadre si personal administrativ care traim de azi pe maine sa spunem ca asa nu se mai poate si ca refuzam sa ne mai supunem deciziilor unor imbuibati!
  Ne-au redus veniturile drastic, am inghetat in sali de frig, ne-au inghesuit pe toti in campus pentru ca nu au fost in stare sa consolideze cladirea de pe Mamaia, stam in mizerie pentru ca au dat afara femeile de serviciu, acum ne pun sa mergem prin viscol si gheata in conditiile in care studentii ne-au zis clar ca nu vor veni la ore!
  Unde sunt decanii care ar trebui sa lupte pentru oamenii lor? Astazi cand in CA s-a discutat despre reinceperea ore a fost vreun decan care sa voteze impotriva sau toti sunt multumiti ca au salarii imense? Unde este sindicatul care ar trebui sa reprezinte interesele noastre? Chiar nimeni nu ne ia apararea?
  Cat o sa mai rabdam? Ce trebuie sa se mai intample ca sa capatam curajul sa spunem ca asa nu se mai poate si sa si actionam?
  Ca sa parafrazam o declaratie celebra: poate, Doamne fereste, trebuie sa moara cineva intr-un accident provocat de conditiile meteo sau de epuizare, ca sa plece actuala conducere!

  • Domnule Profesor, abia acum am putut să văd comentariul dumneavoastra! Blogul a fost… atacat. Cum s-a întâmplat şi cu facebook-ul. Doar că acolo am reuşit cu ajutorul celor din echipa FB să îl securizez. Am reuşit şi acum. Am multe astfel de mesaje despre ce se întmplă în UOC. Eu vă asigur că nu voi înceta să spun ADEVĂRUL.

  • Vlad says:

   Pai cum sa asigure caldura in sali, cand acei bani pot ajunge asa usor in buzunarele conducerii ?! Doar nu refuzi o asa oportunitate pentru profit! Lasa ca se imbraca si ei mai bine, doar suntem intr-o tara in care nu da nimeni 2 bani pe studenti.

 2. Student says:

  Citandu-l pe domnul rector: „Am venit la facultate sa invatam, nu sa intram pe usa din fata”-acesta fiind raspunsul venit atunci cand am fost cu totiideranjati ca suntem nevoiti sa ocolim intregul corp A.
  Iar in momentul de fata decizia sa nu ma surprinde. Imi pare rau pentru profesorii care vor merge maine si vor gasi salile goale, insa majoritatea dintre noi nu putem ajunge, iar ceilalti nu dorim sa inghetam in sali. Ar trebui sa se afle ce se intampla in cadrul universitati. Nu se intreaba nimeni de ce din ce in ce mai putini studenti se inscriu si de asemenea de ce numarul celor care termina este in scadere???!

 3. Student says:

  Aveti dreptate! Daca tot vrea domnul Rugina sa venim la cursuri, sa ne puna la dispozitie si vole. Suntem multi navetisti si nu putem ajunge pentru ca drumurile sunt inchise. Probabil nu a vazut din birou cum „se circula” pe drumurile nationale sau mai bine zis cum NU SE CIRCULA. Atasez si o imagine cu drumurile din judet si nu numai: http://imgur.com/a/tltkl.

 4. Dupa ce ca nu avem sali in cladirea veche ne mai si fataie pe drumuri si domnule decan noi venim la facultate dar ne anuntati si pe noi unde facem cursurile? studentii din cladirea veche … si daca mai continuati cu nesimtire sa faceti cursuri in salile afectate fara nici o pasare poate se va sesiza . Dumneavoastra ce garantie ne dati ca nu se intampla nimic studentiilor ca nu ae darama pe noi si apropo suntem platitori de taxe la facultatea asta se vad banii !!

 5. Stefan says:

  O adunatura de nesimtiti si incompetenti acesti profesori. Normal ar trebui sa ai ce invata de la ei, dar in afara de a copia pe tabla ce primesc din alta parte nu sunt buni de nimic. Fosilelor iesiti in p ul a mea la pensie,nu mai tineti posturile ocupate

 6. UnNimeni says:

  Aveți dreptate domnule rector…în legătură cu sezonul de iarna. Penibil

  Știți ce se întâmplă în rest? Mă voi referi la condițiile din Corp B și condițiile mizere ale garderobei de la spital a studenților.

  Intr-o ședință extraordinară de anul trecut cu conducerea actuala ce a fost convocată de studenți s-a ajuns la discuția lipsei de igiena minima din UOC ( săpun și hârtie igienica) si la lipsei reale de igiena și condiții minime pentru garderoba studenților ce doreasc sa se schimbe în spitalul județean. Știți care au fost răspunsurile? Știm de aceste probleme și le vom remedia.

  Astăzi condițiile sunt aceleași:

  -Utilitățile din spațiile sanitare lipsesc cu desăvârșire.
  – garderoba a fost „îmbunătățită” în 5 luni ( sau extins cu câțiva m2, s-a dat o mana de var, s-au cumpărat umerașe din plastic – 1 RON/bucata care le prima haina de toamna se vor rupe. ..ce sa mai zic de haine de iarna). Știți care e marea distracție de acolo? Fetele se schimba împreună cu băieții nefiind nicio perdea de protecție macar. Ce părere aveți mai ales despre persoanele de religia musulmana? Credeț ca au importanță?!…

  Eram sa uit; celebra ședința a fost prezidată și în limba engleză pentru studenții străini din sala prezenți în număr considerabil. Acolo am auzit o întrebare a unui student străin care nu ca m-a lăsat fără cuvinte dar mi-a arătat încă odată faptul ca pentru o parte din conducerea UOC studenții sunt NIMIC. Știți care a fost întrebarea domnule rector?

  —Student străin ce plătește taxa anuala de cel putin 3000€: ” În tarile noastre din Africa, India sau tarile arabe ce sunt poate in lumea a 3-a beneficiem de aceste minime condiții de igiena. În aceasta universitate încă nu. Plătim suma considerabila de bani pentru servicii 0.

  Răspuns conducere: pai nu era bine acolo la voi?

  Ce părere aveți despre aceste cuvinte? Nici măcar dușmanilor mei nu le-as fi spus asemenea cuvinte.

  • Din pacate această atitudine a actualei conduceri a UOC față de studenți este una generalizată și permanentă. Nu știam de această discuție și vă mulțumesc că ne-ați împărtășit-o aici pe blog dar, sincer, nu mă mai miră nimic. Se pare că pentru cei care conduc astăzi UOC, studenții sunt o cantitate neglijabilă și, probabil, cel mai bine ar fi dacă aceștia ar dispare de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *