UNIVERSITATEA „OVIDIUS” LA UN PAS DE DESFIINŢARE

Ziua de 8 iunie, când a fost dat publicităţii interviul în care am spus deschis că voi candida la funcţia de Rector al Unviersităţii “Ovidius” este pentru mine… “punctul 0” de la care voi reporni reconstrucţia UOC şi relaţiilor inter-umane din instituţia ce trebuie să devină emblematică pentru învăţământul universitar constănţean, dobrogean şi românesc.

Aşa cum am spus şi luni, aici pe blog, am primit foarte multe mesaje de încurajare, de susţinere etc. Colegii mei din UOC sunt fericiţi.

Dar… sursele mele îmi spun că actuala conducere… nu prea e. Din contră! Cei din conducere sunt supăraţi rău.
Mă întreb… de ce? Se tem de ceva?

Dacă au fost corecţi cu colegii mei, cu studenţii… de ce se tem de un alt candidat?
Dacă au depus tot efortul pentru binele Universităţii “Ovidius”… de ce se tem?
Dar… se pare că nu este aşa. Din toată povestea aceasta… “fericit” este Rugină. În contextul actual, dacă membri Senatului UOC se gândeau să nu îi mai dea prelungirea necesară funcţiei pentru că Rugină este pensionar… acesta mai rezistă!
Evident, vom vedea cât!

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că şi acum, ca şi în 2011, 2012, „perdantul” de atunci a avut aceeaşi reacţie: comentarii denigratoare la adresa mea.

Dragi colegi… dragi prieteni… credeţi că cei ce au pretenţii şi chiar lucrează într-o instituţie de învăţământ superior dacă postează comentarii în care folosesc un limbaj… greu de suportat… credeţi că cel denigrat sunt EU?
Persoane importante din oraş şi din ţară m-au sunat să mă întrebe cum este posibil ca astfel de oameni, ascunşi în spatele unui anonimat penibil postează lucruri atât de josnice?

Ei, bine! Stimaţi colegi… UNIVERSITATEA OVIDIUS este cea care încasează toate aceste mizerii. Nu eu. Eu nu răspund. Nu comentez. Dacă am ceva de spus… spun direct. Fără să mă ascund. Aşa că, invit pe oricine are ceva să îmi reproşeze… la discuţii deschise, principiale, faţă în faţă. Nu mizerii aruncate în comentarii fără sens. Telefonul, mail-ul… îmi sunt PUBLICE.

Reţineţi! UOC este în pragul falimentului. Iar un astfel de limbaj folosit de echipa „perdantului” nu face decât să întărească ideea desfiinţării Universităţii „Ovidius”.

Despre aceste idei ce deja circulă în ministerul Educaţiei vă voi spune în alt material.

20 thoughts on “UNIVERSITATEA „OVIDIUS” LA UN PAS DE DESFIINŢARE

 1. Cadru didactic din UOC says:

  Domnule Rector, nu trebuie să mai mire pe nimeni. Noi, cei din Universitatea Ovidius, am avut timp 4 ani să ne convingem că actualii din conducerea universității sunt cu 7 fețe… una ne spun, alta fac. Impostura la ea acasă, minciuna la ea acasă… golăneală… asta a devenit universitatea Ovidius în anul de grație 2017… Dar, atunci când cred că sunt doar între ei, dau drumul la cuvinte… greu de reprodus, împroașcă cu … pe oricine le stă în cale. Academic? Hmmm… Doar pe hârtie și … în prezența presei…

 2. constănțean says:

  Poate îi anunță cineva pe cei de la universitate, dacă tot vin toți rectorii din țară azi, să nu ne facă orașul de rușine. Să pună pe cineva să adune mizeriile din fața universității, sunt numai excremente… Am vrut să parchez mașina pe bulevardul Mamaia, în fața clădirii rectoratului, și a trebuit să fac slalom printre… excremente. Tot trotuarul este plin de excremente și alte gunoaie… Păcat, Universitatea nu mai e ce a fost… mare păcat! Apucați-vă de treabă, oameni buni, ce mai așteptați?

 3. conf. says:

  Ce să vă reproșăm dumneavoastră? Poate faptul că eram tratați ca niște oameni și nu ca niște sclavi, așa cum ne tratează actualii din conducere? Că ne primeam salariile neciuntite? Că era curățenie peste tot? Că veneam cu drag la serviciu? Ei bine, atunci eu asta vă reproșez!

 4. analist says:

  Analiza la rece.
  Decanatele va sunt ostile, pentru ca mierea de pe buze e prea dulce. Tot ceea ce inseamna conducere in facultati merge cu rectorul. Tehnicul si administrativul prin sefii lor, de asemenea.
  DAR!!!In interiorul facultatilor si in departamentele administrative si tehnice, mare fierbere. Lumea il doreste pe dl prof.dr. Epure inapoi, sa recladeasca, sa refaca ce a fost odata UOC. Sa se intoarca din nou spre cei muncitori si incarcati de supranorme neplatite, sa se termine cu mizeria ca la unele facultati sa se plateasca munca suplimentara (PO) si la altele nu. Partizanatul si ruperea de realitate a conducerii la varf scarbeste lumea universitara; acolitii pe val, „prostimea” sub val. Unii cu salarii enorme, altii abia daca fac fata zilei de maine.
  Numarul celor care il doresc pe profesorul Epure este cu mult, mult mai mare decat cel al celor care il discrediteaza, il desfiinteaza. Lancea Caraiane-Hantiu-Spatariu si sefii G-M-V a ruginit de-a dreptul. Cine sa ii mai crediteze cand se pune problema daca UOC mai supravietuieste???
  Numele lui Epure e pe buzele tuturor care voteaza doar cu constiinta.
  La rece-Dl Epure are toate sansele sa fie noul rector! Sa fie!!!

 5. analist says:

  Nu ii credeti pe „unii decani”ci doar pe viitorii dvs decani. Au misiune sa va dezinformeze. Succesul Dvs sta in masa de cadre didactice care nu sunt implicate in conducere, oricare ar fi ea. Credeti doar pe cei care nu v-au tradat!!

  • Stimate coleg! Obiectivul principal vizat de mine și de toți cei ce vin în echipa mea este să redresăm UOC. Altfel falimentul ce se apropie va deveni realitate. Și nu vor mai fi nici funcții și nici ore. Va înțeleg perfect! Cunosc dezbinările din UOC. Vom vorbi despre acestea. Seara frumoasa!

  • Themis says:

   De acord cu dumnevoastra, o „analiza la rece” plina de substanta! Scenariul din UOC poate fi unul de tipul D-G la care asistam acum.
   „În viaţă trebuie să fii lucid şi prevăzător. Prietenia unora este mare cât un cal troian. Abia aşteaptă să le primeşti darul ca mai apoi să-ţi intre sub piele şi să devii victima lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *