NOUĂ NE PASĂ (I): „SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ RECTORULUI, PROF.DR. SORIN RUGINĂ”

Pentru azi… un nou apel de la cei cărora încă LE PASĂ de Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
Aş fi postat mai devreme „Scrisoarea” dar, după cum mulţi dintre voi aţi observat deja… blogul meu nu a putut fi accesat. S-a încercat, de fapt, preluarea „domeniului” de către… cineva. O să dezvolt subiectul cu altă ocazie.

Azi: NOUĂ NE PASĂ

˂Scrisoare deschisă adresată Rectorului, prof.dr. Sorin Rugina,
Consiliului de administraţie şi Senatului Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Pentru ca nu mai este timp şi conştienţi de marile deficienţe ale actului de conducere şi de administrare a instituţiei, ca reprezentanţi ai cadrelor didactice din Universitatea ˂Ovidius˃ din Constanţa, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Medicină, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Educație fizică și Sport, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Teologie, de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Istorie și Științe Politice facem un apel pentru luarea unor măsuri urgente în vederea salvării a ceea ce a mai rămas din această instituţie şi solicităm ca de urgenţă să se ia măsuri, considerate de noi de „ultim ceas”, în vederea reuşitei acţiunii „Admiterea 2017”.

De la nivelul conducerii universităţii solicităm să se acţioneze urgent pentru:

– Igienizarea tuturor spaţiilor interioare, inclusiv a grupurilor sanitare şi întreţinerea continuă a acestora la nişte standarde rezonabile, de bun simţ;

– Igienizarea tuturor spaţiilor exterioare, prin lucrări specifice de întreţinere a spaţiilor verzi, inclusive cele din proximitatea sediilor instituţiei;

– Asigurarea iluminatului public, inclusiv repararea firmelor luminoase ale instituţiei, la nivelul tuturor locaţiilor;

– Montarea de bannere şi afişe pentru toate programele de studii şi evidenţierea în toate locaţiile universităţii a informaţiilor ce privesc toate programele de studii ale universităţii;

– Coordonarea activităţii de conştientizare a Universităţii „Ovidius” ca un tot unitar şi îndepărtarea din pozitiile de conducere a tuturor celor care, pe diverse paliere (department, facultate, rectorat, administraţie), promovează „enclavizarea”;

– Monitorizarea activităţii sistemului de admitere on-line, pentru care Universitatea „Ovidius” a plătit sume consistente. Departamentul de tehnologii informaţionale şi comunicaţii (http://www.univ-ovidius.ro/cercetare/departamente-suport-cercetare/departament-tehnologii-informationale-comunicatii – lucreză „la secret”, nu are atribuţiuni şi organigramă) un rol foarte important pentru că şi aici, fondurile alocate au fost şi sunt în continuare, substanţiale;

– Monitorizarea permanentă a activităţii Departamentului de Admitere și Finalizare Studii și Relații cu Mediul Preuniversitar – DAFSRMP, înființat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al UOC nr. 718 din 28.06.2016 şi aprobată prin Hotărârea Senatului UOC nr. 662 din 30.06.2016, având ca director pe Ș.l.dr. ing. Elena- Rita Avram;

Admiterea 2017 este TESTUL FINAL pentru acest departament ce ar fi trebuit să desfăşoare o activitate intensă încă de la infiinţarea sa, pe baza atribuţiilor departamentului:

„Coordonează activitatea desfășurată în vederea organizării și derulării concursului de admitere la studii universitare și a examenelor de finalizare a studiilor universitare.
Coordonează activitatea de colaborare cu partenerii din mediul preuniversitar, în vederea diseminării oportunităților de studiu și cercetare oferite absolvenților de liceu.”

Domnule Rector Rugină, stimaţi membrii ai Consiliului de Administrație al UOC şi ai Senatului UOC spunem răspicat ca dacă vom continua să creăm departamente care numai să COORDONEZE (http://www.univ-ovidius.ro/educatie/departamente-suport-educatie/departamentul-de-admitere-si-finalizare-studii), fără a specifica cine MUNCEŞTE EFECTIV şi fidelizându-i material direct pe aceştia, nu facem decât să aducem sfârşitul acestei instituţii mai aproape. Avem departamente făra atribuţiuni şi organigramă şi vrem mai mult decât “INCREDERE”? Este acesta un act managerial corect? Cheltuim fără măsură în detrimentul bunei desfăşurări a activităţii didactice (grupe largite, norme didactice aproape dublate, achiziţii etc) ?

Platiţi cu bani grei din fondurile universităţii, trebuie implicaţi în primul rând şefii şi şefuţii diferitelor departamente, precum şi toţi cei care, mulţi din ei nemeritat, beneficiază de sporuri de conducere şi salarii de merit, gradaţii şi alte multe avantaje.

Îi reamintim pe câţiva din ei, dar sunt foarte mulţi alţii:

Lect.univ.dr. Alexandru BOBE – Prorector cu dezvoltarea și implementarea strategiei administrative și a celei privind studenții și absolvenții

Lect.univ.dr. Gabriela BADEA – Director Departament Studenți și Absolvenți

“Necunoscut” (lipsa nume) – Director Departamentul de tehnologii informaţionale şi comunicaţii (http://www.univ-ovidius.ro/cercetare/departamente-suport-cercetare/departament-tehnologii-informationale-comunicatii)

Prof.univ.dr. Alin LARION – Șef Birou Asociații Studențești

Lect.univ.dr. Liviu MERDINIAN – Șef Birou Servicii pentru Studenți și Alumni.

Ne exprimăm speranţa că cei care conduc azi destinele Universitatii „Ovidius”, beneficiind de un cadru organizatoric extraordinar de stufos şi de costisitor, nemaiîntâlnit în istoria acestei instituţii, vor face dovada că vor într-adevăr să salveze ceea ce se mai poate salva.

Este un ULTIM TEST pe care actuala conducere îl poate da, în primul rând alături de tot cei care le sunt fideli.

Este un ULTIM TEST pe care sprijinitorii actualei conduceri (consistent fidelizaţi material, cei mai mulţi dintre ei şefi şi şefuţii) îl poate da, pentru că uneori sfârşitul este mai aprope decât conştientizează unii˃.

Posted in Fără categorie

37 thoughts on “NOUĂ NE PASĂ (I): „SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ RECTORULUI, PROF.DR. SORIN RUGINĂ”

 1. conf. says:

  Ne pasă! Și dacă ne pasă, ce? Ne bagă cineva în seamă? Actualii din conducerea universității au aplicat de la început aia cu… latră câinii… caravana trece… Nici nu se sinchisesc! Pentru ei, respectarea legii este trecută la… facultative… Dacă vor… și cum nu (prea) vor… nu respectă nici legile, nici propriile regulamente… nimic! Doar domnia bunului plac! Și dacă lor le place așa… csf, ncsf…!

 2. din UOC says:

  Habar nu aveam că în universitate există aceste funcții, enumerate în articol! Habar nu aveam nici cine le ocupă! Multumesc de informație… Mă întrebam eu de ce treaba merge așa de prost cu banii în universitate, acum mi-e clar… Mai stau mult ăștia?

 3. studinte says:

  Să vină absolvenții, să se înscrie la universitate, ca să ce? Să fie întâmpinați încă de la admitere cu mercurialul? Apropos, știați că fenomenul șpăgilor nu numai că nu a încetat după episodul din 2013, cel cu înscenarea asupra dumneavoastră, ci a luat amploare? Domnul actual rector cunoaște situația și tace!? De ce? Probabil că e f ooo arte ocupat!?

  • Prof. UOC says:

   „Hoții strigă hoții”, cam cu asta se ocupă ACTUALA CONDUCERE! Parteneriate cu „organele specializate”, de ochii lumii, ca să se pună EI la adăpost. Să fie luați la bani mărunți cu toate contractele,cu hotărârile abuzive ilegale pentru care plătim noi, toți ceilalți, să dea cu subsemnatul și să explice cum NU și-au făcut datoria:
   casiera fugită cu banii
   Țarălungă și acoliții lui (se știu EI și îi știm și NOI)
   (NE)respectarea Legii 85/2016 privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 -13 mai 2011
   și multe, multe altele…
   Să-și dea demisia și să se ocupe de ei cei în drept. SE AUDE?

 4. Ce faceți domnule Rector? Acordati consultanță antreprenorială gratis? Transportul de inteligență se plătește. Ăștia, nici așa, nu se îngrămădesc să facă ceva. Sunt de o indolență crasă. Mizeria de peste tot, curte, wc-uri, spațiile de învățământ, morală, este peste limită cu mult. Au grijă foarte mare să -și facă salariile cât mai mari. Se creează tot felul de posturi și postulețe, cu indemnizații de conducere corespunzătoare. Este, nu este nevoie, avem încă un post de șefuleț. Nu sunt buni de nimic, vrem să scăpam de ei. Stimați colegi, uniti-vă.

 5. Membru al grupului Nouă ne pasă says:

  Vrem o universitate … ca la Cluj-Napoca: este nevoie de multa, multa transparenta si bun simt (da, de minim BUN SIMT!) pentru ca lucrurile sa o ia pe un fagas normal. Ma refer la un fapt aparent minor, Organigrama Universitatii Babeș-Bolyai, http://www.ubbcluj.ro/ro/despre/organizare/organigrama_ubb, care la Universitatea Ovidius „exista, dar lipseste cu desavarsire”. Aceasta organigrama de la Universitatea Ovidius ar trebui completata cu structura completa a fiecarui departament in parte. Si pentru ca se vorbeste de transparenta totala ne dorim si numele persoanelor, sa ne cunoastem mai bine, nu? (și sa-i cunoaștem mai bine pe șefi, șefuti și șefi-șori/șoare)

 6. analist says:

  Dle prof.dr., Dle Rector
  Daca nu s-a observat inca, UOC, casa noastra si familia noastra academica, este asimilata ca organizare si ca atmosfera cu un partid politic, in care exista un comando si o masa de manevra. Exista o Carta asimilata unui statut, pe care nimeni nu o respecta, principiala si in conformitate cu ceva legislatie, la care se apeleaza formal uneori , cand este convenabil unora, care intotdeauna iau decizii impotriva masei.
  Oricine incearca sa miste in front, adica sa aiba pareri, sa critice ceva sau mai rau, sa observe nemultumit ca la nivelul UOC nu i se raspunde la o problema, sau nu i se acorda o minima atentie administrativa, este stigmatizat, pus la colt si i se aplica imediat: „ai atentat la imaginea UOC”, sau „dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine”. Ulterior se activeaza o comisie, cea care aplica o corectie ce il va face pe pacatos sa se gandeasca de cateva ori daca mai incearca sa-si gaseasca dreptatea sau legalitatea. „Tirania majoritatii!”zice un president.
  Vremurile sunt raportate la 2017, dar perioada istorica este in rezonanta cu sfera de opresiune stalinista. Un consiliu de facultate/departament decide cum vrea muschii lor(al membrilor componenti), dreptul tau la viata universitara, la salariu, la competenta, la a avea sau nu un viitor profesional, sau daca iti iei adio de la liniste si sanatate. Pupi inelul, stai in fata!
  Pana cand aceasta comunitate nu va realiza si nu va aplica legislatia in vigoare, drepturile omului si nu va actiona in comun acord cu respectul pentru valorile universitare si in interesul acestei scoli, despre ce vorbim?
  Pana cand nu vor lasa gastile deoparte si nu vor promova echitatea, onestitatea si adevarul, mai ales atunci cand nu le convine!, orice comentariu este inutil. Aceasta este calea spre normalitate.
  Din pacate, ura si razboiul impotriva elitelor, profesionistilor, universitarilor de esenta si a oamenilor cu personalitate a devenit un deziderat, iar mediocritatile(bine organizate si din ce in ce mai multe)cunosc faptul ca aceste elite au o slabiciune:sunt solitare.
  Concluzie!Tot ce conteaza este sa iasa cifra de scolarizare oricum si in orice fel.
  Cifre, cifre, cifre. Oamenii nu mai conteaza!

  • pers aux did says:

   Trist si foarte adevarat.
   De ceva vreme ma tot gandesc sa merg in alt domeniu, aici nu-mi mai regăsesc locul. M-am săturat de ipocrizie și falsitate, sa se profite de faptul ca ești supercalificat, capabil și mai poți încă, de ce nu… cand nu mai e nevoie, se sterge totul ca și cum n-a existat… altii iau gradatii, recompense materiale, sunt inscrisi in fel si fel de proiecte, desi alta activitate de baza ar trebui sa aiba, dar există intotdeauna „prostimea” care sub perdeaua unor adrese și note trebuie să execute și treaba lor. Nu poți comenta ca devine sarcina de serviciu si pana la urma pentru un salariu muncim… De ani de zile promisiuni false… concursuri false, mereu veșnica zicala „anu’ viitor e randul tau”.. in 20– și te întrebi pentru ce neuroni morti …??
   Apropo: nu am inteles legea asta in care votează mereu: profii și studentii, toti sunt pasageri, noi rămânem. Cine de cine are nevoie până la urmă?

 7. Themis says:

  „Somnul raţiunii naşte monştri.” …trebuie scoase la suprafata răul, incorectitudinea, inconsecvenţa, reaua voinţă, lipsa de profesionalism din actul managerial şi multe, multe altele, care au săpat şi sapă adânc la rădăcina acestei instituţii. Vă mulţumim pentru rândurile dumneavoastră pline de substanţă! Din păcate aceasta este realitatea pe care o trăim azi la Universitatea Ovidius. Singura soluţie:SCHIMBAREA!

 8. Constantean says:

  Domnule Danut Epure, nu fac parte nici din structura organizatorica a Universitatii Ovidius nici din alte grupuri ,,conspirative”.Sunt un simplu cetatean, cititor al blog-ului dvs.Am auzit despre dumneavoastra foarte multe pareri in oras pro si contra.Domnule Danut Epure, fiecare om este capabil de greseala in viata, si dumneavoastra ati gresit intr-adevar.Ati primit o pedeapsa mai mult sau mai putin meritata.Este un capitol inchis.Viata merge mai departe cu bune si rele.Dar urmaresc in continuare informatiile pe care le oferiti si sprijinul din suflet pentru aceasta institutie de invatamant.Domnule aveti tot respectul meu, ati dovedit ca sunteti barbat, ca va pasa, ca iubiti neconditionat mediul academic si ca va iubiti colegii.In afara de astea, in afara de faptul ca sunteti om, sunteti un manager de exceptie.Ar trebui sa inteleaga toata lumea si sa recunoasca.Meritati sa va intoarceti la Universitatea Ovidius.Acesta este adevarul chiar daca pe multi ii doare.SUCCES IN CURSA SPRE RECTORAT!MERITATI!

 9. angajat says:

  Domnul rector Rugina sa declare pierdute (sau nule) Deciziile Consiliului de Administrație de dupa data de 16 mai 2017. Ultimele decizii care pot fi consultate sunt cele publicate pe 18 mai 2017 (HCA _2017.05.16_459-520 – http://univ-ovidius.ro/uoc/documente-oficiale/decizii).
  Poate ca de pe 16 mai 2017 nu s-a mai intamplat nimic semnificativ prin universitate sau poate ca transparenta deranjeaza anumite activitati ce trebuie stiute numai de EI.

 10. Duhovnicul says:

  Se spune că e ceva lucrătură cu aceste HCA-uri: ele trebuie să treacă printr-un proces de cenzură, proces care uneori cere mai mult timp. EI ar trebui să aibă mare grijă, pentru că “Dumnezeu urăşte, deopotrivă, pe cel nelegiuit şi nelgiuirea lui, iar lucrul şi lucrătorul vor fi deopotrivă pedepsiţi “(Înţelepciunea lui Solomon 14: 9-10)

 11. Părintele says:

  Draga domnule Rugină, „Ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau?” (Marcu 8, 36-37).

 12. Spec says:

  DA DOOOAAAAMNEEEE! Dnul RUGINA este un personaj cu probleme majore care ar trebui investigat de specialisti de prima linie. N are nici o legatura cu medicina, e dus cu pluta total. S a infipt si la Cta cand orasul n avea nevoie de asa ceva, e la polul opus oamenilor reprezentativi pentru Cta. Ar fi trebuit sa nu puna niciodata piciorul in Cta si sa n aiba nici o legatura cu medicina. Poate putea cel mult sa se ocupe cu jocuri de noroc la originile lui. Huuuoooo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *