NOUĂ NE PASĂ (IV): “MAI SUNT STUDENŢI LA OVIDIUS?”

Din păcate… cred că nu vor mai fi.

Iar cei ce sunt, pentru EI… nu contează.

Fără alte comentarii, un nou material: NOUĂ NE PASĂ.

“În intervenţiile noastre, de nenumărate ori, ne-am referit la managementul defectuos de la nivelul Universităţii ˂Ovidius˃ (Rectorat, Consiliu de administraţie) şi de la nivelul facultăţilor. Conducerea actuală nu caută să rezolve probleme: EI vor DISTRUGEREA UNIVERSITĂŢII ˂OVIDIUS˃, ÎNCHIDEREA INSTITUŢIEI ŞI PRĂDUIREA A CE MAI POT PRĂDUI.

Concret, la Facultatea de Construcţii din Universitatea ˂Ovidius˃, vorbim azi de trei aspecte: Strategie academică, Admitere, Baza materială:

-Strategie academică: să facem o sumară analiză, pe baza datelor sugestive de mai jos, a programelor de studii de la Facultatea de Construcţii, Universitatatea ˂Ovidius˃ din Constanţa în raport cu cele de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Specializările de la Bucureşti sunt cele ce ar fi rezolvat multe din problemele de la Constanţa. S-a făcut ceva în acest sens? NU! Aceasta şi în condiţiile în care în actuala conducere a fost mereu prezenta prof.univ.dr. Carmen Elena MAFTEI – Prorector cu dezvoltarea și implementarea strategiei academice şi de asigurare a calității. Despre ce strategie academică se poate vorbi la Facultatea de Construcţii din Constanţa?

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti – Admitere 2017:
(http://admitere.utcb.ro/2017/Brosura_2017_programe_licenta_UTCB.pdf)

INGINERIE CIVILĂ: Construcţii civile industriale şi agricole; Inginerie urbană şi dezvoltare regională; Amenajări şi construcţii hidrotehnice; Ingineria sanitară şi protectia mediului;

INGINERIE ŞI MANAGEMENT: Inginerie economică în construcţii;

INGINERIA INSTALAŢIILOR: Instalaţii pentru construcţii; Instalaţii şi echipamente pentru protecţia atmosferei; Instalaţii pentru construcţii în limba franceză;

INGINERIA MEDIULUI: Ingineria mediului;

INGINERIA SISTEMELOR: Automatică şi informatică aplicată;

INGINERIE GEODEZICĂ: Măsurători terestre şi cadastru; Cadastru şi managementul proprietăţilor; Geodezie şi geoinformatică;

Universitatatea ˂Ovidius˃ din Constanţa, Facultatea de Construcţii: (http://constructii.univ-ovidius.ro/admitere/oferta-educationala#studii-universitare-de-licenta)

INGINERIE CIVILĂ: Construcţii civile industriale şi agricole; Amenajări şi construcţii hidrotehnice; Îmbunătăţiri funciare şi dezvoltare rurală;

Adimiterea iulie 2017 a început în ţară la 15 septembrie 2016, prin activităţi hotărâte de PROMOVARE.

La Universitatea ˂Ovidius˃ din Constanţa, nici acum nu suntem pregătiţi.

În schimb, avem Departamentul de Admitere și Finalizare Studii și Relații cu Mediul Preuniversitar – DAFSRMP – a fost înființat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al UOC nr. 718 din 28.06.2016 aprobată prin Hotărârea Senatului UOC nr. 662 din 30.06.2016. Acest department COORDONEAZĂ…

˂Persoana responsabilă: Ș.l.dr. ing. Elena- Rita Avram, Director

Atribuții departament:

Coordonează activitatea desfășurată în vederea organizării și derulării concursului de admitere la studii universitare și a examenelor de finalizare a studiilor universitare.

Coordonează activitatea de colaborare cu partenerii din mediul preuniversitar, în vederea diseminării oportunităților de studiu și cercetare oferite absolvenților de liceu˃.

Ce se COORDONEAZĂ la Universitatea ˂Ovidius˃ din Constanţa? Conducerea dictatorială, activități desfășurate la limita legalității, multe din ele chiar prin încălcarea și nerespectarea legii, instituirea unui regim de teroare în rândul angajaților, amenințările zilnice, neprofesionalismul și cameoleonismul, dubla măsură, susținerea impostorilor, deficiențe majore în actul managerial, cu toate aspectele ce țin de buna funcționare a instituției, reaua voință în a îndrepta lucrurile, de fapt, aplicarea metodei „pumnul în gură”.

-Baza materială: Spaţiile din sediul de pe Bulevardul Mamaia puse “pe butuci”, pe mandatele Bavaru şi Ciupină de prin 2000: acolo s-au făcut multe, foarte multe greşeli ce nu au fost evaluate şi asumate în spiritul legislaţiei în vigoare de nimeni.

Sediul Facultăţii de Construcţii din strada Unirii nr. 22B este o ruşine ca obiectiv reprezentativ pentru o facultate de profil. Lipsa de profesionalism, de viziune pe termen mediu şi lung au condus la construirea unui obiectiv nefuncţional, cu mari deficienţe din punct de vedere al valorificării spaţiilor, a dimensionării corecte, a construirii de laboratoare care să permita dezvoltări ulterioare de noi programe de studii. Prof. Breabăn, prof. Maftei şi alţii au ceva de zis? Dorm bine?

DEMISIA actualei conduceri a universităţii, alegeri libere şi corecte, înfiinţarea de comitete de iniţiativă la nivelul fiecărei facultăţi, comitete formate numai şi numai din oameni neaserviţi actualei conduceri, oprirea sifonării fondurilor instituţiei prin tot felul de inginerii financiare obscure, dezvoltarea de programe de studii viabile… sunt câteva din posibilele soluţii.

Credeţi că s-a mai făcut ceva măcar de pe 31 martie 2017, de când ˂Burebista˃ scria pe acest blog ˂Cui stă mintea la a face ceva sau măcar la a păstra? După ce s-au instalat pe o treime din mandat rămasă (în 2014), stimabilii au avut alte griji, cum ar fi plimbările prin China (poate pentru tenişi mai ieftini pentru cei de la Facultatea de Sport) şi alte ţări exotice (poate pentru a-i ajuta pe cei de la Ştiinţele Naturii să le localizeze sau să-i asigure pe cei de la Litere că în acele ţări nu se vorbeşte limba română…)˃.

Ce grijă pentru studenţi? Cine sunt studenţii, domnule Epure? Mai sunt studenţi la ˂Ovidius˃?”

Articole asemănătoare:
NOUĂ NE PASĂ (III): DECLAŢIILE DE AVERE ŞI AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

NOUĂ NE PASĂ (III): DECLAŢIILE DE AVERE ŞI AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

NOUĂ NE PASĂ (II): GRADAŢIILE DE MERIT LA UOC

NOUĂ NE PASĂ (II): GRADAŢIILE DE MERIT LA UOC

NOUĂ NE PASĂ (I): „SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ RECTORULUI, PROF.DR. SORIN RUGINĂ”

NOUĂ NE PASĂ (I): „SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ RECTORULUI, PROF.DR. SORIN RUGINĂ”

Posted in Fără categorie

8 thoughts on “NOUĂ NE PASĂ (IV): “MAI SUNT STUDENŢI LA OVIDIUS?”

 1. V.G. says:

  O analiza foarte buna a situatiei de la Facultatea de Constructii, prezentata sub forma cauza-efect…si efectul speram sa nu fie inchiderea portilor.

 2. Știm NOI says:

  -Servicii de expertiza asupra structurii de rezistenta a cladirii rectorat – 44000 lei fara TVA
  -Servicii de urmarire a comportarii in timp a constructiilor prin mijloace topografice – 20400 lei fara TVA
  -Inchiriere popi si grinzi metalice pentru sustinerea planseelor aferente salilor de la parter cladire rectorat – 36000 lei fara TVA

  In total….peste 20.000 Euro, si nu ni s-a spus si noua oficial nimic legat de viitorul acestei cladiri…mai platim intretinerea ruinei? Transparenta la UOC = ZERO!
  #RUȘINE

 3. Themis says:

  „Eșecul este pur și simplu ocazia de a începe din nou, de data aceasta cu mai multă inteligență.”(Henry Ford) .
  In cazul UOC, daca vom mai avea cu cine…

 4. Stan Pățitul says:

  „Cu cât regula e mai strictă, cu atât capul care a conceput-o e mai prost.” (Jean de la Bruyere).
  Adevărat, date fiind cele ce se pot constata azi la UOC: „ Conducerea dictatorială, activități desfășurate la limita legalității, multe din ele chiar prin încălcarea și nerespectarea legii, instituirea unui regim de teroare în rândul angajaților, amenințările zilnice, neprofesionalismul și cameoleonismul, dubla măsură, susținerea impostorilor, deficiențe majore în actul managerial, cu toate aspectele ce țin de buna funcționare a instituției, reaua voință în a îndrepta lucrurile, de fapt, aplicarea metodei pumnul în gură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *