BOICOT LA UOC

Săptămâna trecută am publicat mai multe materiale legate de ceea ce se întâmplă în UOC și de gașca care a pus mâna pe conducerea universității terorizând și excluzând pe toți cei care i se opun, iar zecile de comentarii primite la articolele mele demonstrează că numărul celor nemulțumiți este tot mai mare și tot mai nerăbdător să scape de atmosfera aceasta.

Deocamdată mulți dintre colegi sunt prea speriați de teroarea existentă și încă se tem să își strige deschis și direct nemulțumirile, dar au găsit o altă formă de protest – boicotul.

În tot mai multe situații, colegii boicotează așa-zisele „activități” promovate de clica Rugină și aleg să stea deoparte și să nu se implice iar de cele mai multe ori cei care participă sunt mereu aceeași, sunt „Precupeții și potentații aristocrației UOC” despre care am scris săptămâna trecută (http://www.danepure.com/index.php/2017/10/23/precupetii-si-potentatii-aristocratiei-uoc/ și http://www.danepure.com/index.php/2017/10/24/precupetii-si-potentatii-aristocratiei-uoc-ii/), cei care beneficiază de salarii și de venituri nesimțite ca răsplată pentru „fidelitatea” față de gașcă.

Am vorbit despre numărul redus de colegi care au participat la deschiderea anului universitar, când UOC practic nu a existat (http://www.danepure.com/index.php/2017/10/03/disparitia-uoc-realitate/ și http://www.danepure.com/index.php/2017/10/04/inceputul-sfarsitului-la-uoc/).

Săptămâna trecută am asistat din nou la mai multe momente de boicot generalizat. Astfel, luni 23 octombrie au fost organizate alegeri pentru completarea locurilor rămase libere în Senatul UOC, organismul deliberativ cel mai important al universității. Deși desfășurate pe parcursul întregii zile, la aceste alegeri au votat puțin peste 100 de cadre didactice cu drept de vot…din aproximativ 700…

Rata absenteismului de peste 80% ar trebui să spună foarte multe cuiva care ar vrea să audă…dar cine să audă în UOC? Rugină? Gârțu? Bobe? Maftei?….Pe seara conducerea diverselor facultăți începuse să dea telefoane și să trimită mail-uri să se ducă lumea la vot…

Pe pagina oficială a UOC avem un anunț despre aceste eveniment http://www.univ-ovidius.ro/anunturi/1514-anunt-bec-al-uoc-alegeri-pentru-senatul-universitatii postat pe 18 octombrie în condițiile în care votul pentru reprezentanții studenților era pe 20 octombrie iar, cel pentru cadrele didactice pe 23. Câți dintre colegi verifică periodic pagina UOC pentru a vedea ce se mai postează? Dar, la o săptămână după alegeri nu avem niciun anunț oficial privind rezultatul alegerilor, iar deciziile de CA și de Senat publicate până acum, deși ulterioare alegerilor, nu cuprind nimic referitor la validarea alegerilor!!! Oare le este rușine să confirme public că doar 15-20% din cadrele didactice mai răspund la chemarea lor? Nu cumva aceștia sunt tot cei care beneficiază de avantaje masive în timp ce marea majoritate a colegilor cu greu supraviețuiesc de la o lună la alta?

Tot luni urma să aibă loc ședința de analiză și evaluare a candidaturilor pentru mobilități ale cadrelor didactice și personalului tehnic și auxiliar în cadrul programului Erasmus+. Am spus „urma să aibă loc” pentru că aceasta nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum! Majoritatea coordonatorilor departamentali sau înlocuitorii acestora au boicotat și nu au participat la această întâlnire…

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre situațiile în care majoritatea colegiilor refuză să mai fie parte la mascarada pe care o impune gașca din fruntea UOC care nu a înțeles nimic din toate acestea și își vede liniștită de alimentarea propriilor conturi și de interesele personale. Aceștia nu înțeleg însă că următorul pas după boicot este acțiunea directă care să aibă ca rezultat reinstaurarea normalității în UOC și care să ne aducă din nou acolo unde am fost!

26 thoughts on “BOICOT LA UOC

 1. Univ.Ovidius. says:

  Bună dimineața domnule Rector.La vot s-au prezentat numai cei din gaşca lui Rugină.Cei ce sunt rasplatiti cu lefuri grase si-au facut treaba.A sosit insa momentul adevarului.Dorinta universitarilor s-a transpus in acest vot.Nimeni nu ii mai tolereaza cinismul, minciunile si incompetenta acestui pensionar.Bataia de joc va lua sfarsit cat de curand.Ne-am facut de ras peste tot si ne ajunge.Nu suntem sclavii lui Rugina, Girtu, Bobe sau Maftei.Acum mai mult ca niciodata lumea ii vrea plecati!Fie ca vor fie ca nu, noi vom produce schimbarea!

 2. Votant says:

  Marele motiv de abținere este convingerea oamenilor că alegerile nu schimbă cu nimic viața lor, că vorba bancului, dacă ar schimba ceva ar fi interzise.Marea majoritate a oamenilor sunt constienti ca voteaza degeaba pentru ca alegerile sunt masluite de gasca mafiota.In UOC nu se mai respecta de mult dorinta oamenilor ci interesele de grup.

 3. Teroare la UOC says:

  Sigur si aceia care au venit la vot au venit de frica.In UOC predomina frica si teroarea.Daca nu executi, esti executat.Amenintarile sunt la ordinea zilei.Rugina ameninta prin interpusi.Nici macar nu este barbat sa dea cartile pe fata.Un golan barbugiu care conduce in stil comunist.Infometeaza poporul ca sa il poti conduce.Aceasta este managementul ,,performant” al mosului oxidat.

 4. UOC says:

  Domnule Rector, intreaga suflare UOC este satula de acesti profitori ce lunar jefuiesc universitatea si implicit pe noi cei care muncim pentru ca ei sa incaseze acele sume. Cine sa le mai voteze oamenii pe care ii scot in fata si prin care isi valideaza in Senat escrocheriile si interesele? NIMENI. Se voteaza intre ei, dar votul lor e neinsemnat.
  Da, intr-adevar e o forma de protest, una prin care le-am aratat clar- suntem uniti si determinati sa ne recapatam drepturile si si locurile de munca din mana acestor incompetenti. Ne leaga lehamitea fata de
  pensionarul Rugina, perdantul Gartu, parvenitul de Bobe, isterica de Maftei si restul din gasca de pradatori.
  Trimit disperati mail-uri prin care ne cheama la vot. Vom veni intr-adevar si vom vota dar doar atunci cand pe buletinul de vot va scrie Dan Epure- Rector.

 5. Angajat UOC says:

  Ei fac regulile tot ca sa le fie lor bine.Obligatiile angajatilor sunt multe iar drepturi numai unul: Dreptul la tacere.Curat chilipir domnule Rugina.Trebuie totusi sa va ganditi ca va veni si vremea judecatii.Cand toate aceste rautati pe care le faceti vi se vor intoarce inzecit.Dumnezeu este sus si va vede.Si noi avem familii, nu numai dumneavoastra…Asa sa va ajute cel de sus.

 6. Lipsa de transparenta says:

  De cand a fost instaurat regimul Rugina, nu am vazut niciodata vreo conferinta de presa sau o emisiune televizata in care sa fie prezentata situatia Universitatii Ovidius de catre Rector.De ce se ascunde sau de cine?Aceste intrebari vor ramane fara raspuns inca putin timp.Dupa cum spune si colegul de mai sus, lumea doreste schimbare.Se doreste transparenta decizionala nu hotarari luate pe ascuns sau gestionarea eronata a fondurilor institutiei.Afara cu hotii, in frunte cu Rugina.

 7. Schimbarea conducerii says:

  Intr-adevar regimul Rugina Gartu nu are nici o legatura cu ideea de transparenta ce este esentiala in managementul unei institutii publice, sau cu mas-media din moment ce tot ce-si doresc ei e sa fure banii universitatii „in liniste” si nederanjati de nimeni, asta pe langa faptul ca nu au nici o realizare despre care sa vorbeasca intr-o emisiune televizata. Vom primi raspunsurile in curand. Schimbarea e aproape!!! Nu mai e mult!!!

 8. coleg says:

  Cititi in ziarul Ziua de Cta ca UOC este data in judecata de presa pentru LIPSA DE TRANSPARENTA!!!, in temei legal. A propos, poate asta este dovada ca aici totul se intampla pe ascuns, intre ei, cei care ne conduc viata si profesiunea, ca au de ascuns lucruri importante si ca ele dezvaluite, ii incrimineaza.
  Colegi, manifestati impotriva tainuirii activitatii desfasurate pe ban public, fara a se da socoteala cadrelor didactice, beneficiarilor de drept, studentilor si formatorilor lor. Numai grupurile mafiote procedeaza in acest mod si refuz sa accept asa ceva intr-o universitate publica!
  Alegeri anticipate si toate structurile de conducere sa demizioneze!
  UOC nu este a voastra, banul public este si al meu, iar viata imi apartine!!
  Rugam institutiile statului sa se AUTOSESIZEZE!!

 9. Dramaturgul de serviciu says:

  Clanța ușii decanei de la Arte, a fost lustruită cu mult devotament, pentru locul rămas liber în Senat, cu mult timp înainte de săvârșirea întru neființă a celui ce cu prea mult sârg îl râvnise (locul) încă de pe vremea Rectorului Epure.
  De ceva vreme, Fantoma lustruitoare de clanțe s-a comportat exemplar. Drept urmare nici măcar Maximiliana nu a avut curajul să-i facă publică existența.
  La mulți ani și multe s u c c e s u r i stimată Fantomă, în promovarea și informarea promptă a Preasfintei cârlionțate de la DOI!

 10. Prof.univ.dr says:

  Incompetentul de Rugina investeşte toate resursele personale în a-şi acoperi urmele acţiunilor, cu scopul de a-şi păstra privilegiile în Univeristatea Ovidius: puterea, influenţa şi banii aferenţi rolului. Identificarea unui incompetent se face deseori tardiv şi cu efecte nefaste, dar aici situatia este cu totul alta.Pensionarul este recunoscut de toata comunitatea academica pentru nepriceperea sa, mai mult decat atat, acesta dand vina pe alte persoane cinstite pentru magariile sale.

 11. Cadru didactic says:

  Toata universitatea fierbe ptr ca a fost creeat un prcedent prin care peste noapte ne-am trezit cu tot soiul de indivizi in functii de conducere fara sa cunoasca nici macar facultatea.Dar ma rog HCA peste noapte, numiri peste noapte, bezna la campus, drepturi taiate peste noapte, mai lipseste ca sa dispara UOC cu totul intr-o noapte.

 12. Profesor says:

  Nu-i mai voteaza nimeni pe astia. Acum sa vedem cine pe cine da vina pentru a-si scapa pielea. Va fi un spectacol savuros de urmarit cand „aristrocratii” UOC-ului vor incepe sa arunce cu…noroi unii intr-altii pentru a scapa cu obrazul „curat”.

 13. Cine, oare... says:

  „Tot făcându-şi ochii roată,
  Se întreabă lumea toată,
  Cine, oare, e paiaţa,
  Dar şi cine trage aţa…”
  (George Budoi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *