MERGEM… „MAI DEPARTE”

Acum 77 de ani, se năştea la Hunedoara o celebră actriţă de teatru, film ce a făcut televiziune dar şi radio sau director de teatru – DORINA LAZĂR.

Cu siguranţă că ne amintim de ea din “Păcală”, “Năpasta”, “Fram”, “Liceenii” sau din celebrul film: “Angela merge mai departe”.
A primit numeroase distincţii dar amintesc doar pe cel de “Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor” din partea Ministerului Culturii și Comunicării din Franța în anul 2012.

Despre viaţa sa, celebra actriţă spunea într-un interviu de acum 3 ani:

“Dacă e să trag linie, chiar am fost toată viaţa… şi sunt un om fericit! Am avut o copilărie fără asfalt, cu şiruri de căruţe şi cai, care treceau prin faţa curţii noastre şi se duceau la târg, cu pădurenii care veneau de la Ghilav, de la Govâjdie, de la satele astea în care se mai păstrează şi astăzi portul dac, şi în care femeile îşi făceau părul cu albuş de ou…”

Iar despre… “Angele merge mai departe”…

“Filmam numai în punctele fierbinţi ale Bucureştiului: la rond la Berceni, la Leu, la Piaţa Naţiunilor, la Aeroport… Şi nu se oprea circulaţia pentru filmare. Am făcut şi taximetrie, o săptămână, ca să mă-nvăţ cu ideea. A trebuit să am şi şoferiţa de la Cobălcescu lângă mine, pentru că maşina era în gestiunea femeii. Dar eu am condus, eu am luat comenzile, eu am dus bagajele. A fost foarte greu, dar foarte plăcut. Şi m-am ales cu mare simpatie din partea publicului. Iar această sintagmă, „Angela merge mai departe“, a rămas. Îmi povestea Eva Sârbu, scenarista filmului, cu care sunt şi acum în relaţii, că a auzit pe stradă: „Ei, şi ce-o să fac acum? Angela merge mai departe!” (adevarul.ro, 2 august, 2014)

LA MULŢI ANI, DORINA LAZĂR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *